Jelenleg a Valcer Táncstúdió archivált weboldalát böngészi,
a 2023. március 1. utáni tartalmakat az alábbi linkre kattintva érheti el:

valcer.hu
Valcer Táncstúdió
Táncstúdió Művészeti Iskola Projektek Kapcsolat

» Tánciskolák
» Versenytáncok
» Formációs táncok
» Majorette
» Jelentkezési lap
» Közhasznúsági jelentések
A Valcer Táncstúdió
1990-ben történt megalapítása óta a táncművészet területén tevékenykedik. A társastáncok tanfolyami oktatása során választódnak ki azok a tehetségek, akiknek életük meghatározó hobbijává válik a tánc.

Választhatók:
  • Társastáncok a tánciskolák hagyományait követve
  • Latin-amerikai és standard versenytáncok
  • Formációs táncok
  • Majorette

A Valcer Táncstúdió székhelye Debrecen, Magyarország második legnagyobb települése, a Tiszántúl gazdasági és kulturális központja. Öntevékeny civil szervezetek sokasága működik a városban, s különösen jelentős az amatőr művészeti mozgalom, melyen belül a tánc minden műfaja hódít, s híres művészeti műhelyekkel büszkélkedhetünk a néptánc, a modern-kortárstánc, a hip-hop, az akrobatikus rock and roll és versenytánc terén is.

Táncstúdiónk 1990-ben alakult négy fiatal táncos - Bíró Csaba, Vadász Csaba, Fésűs Mónika és Molnár Judit – elhatározásából. Az első, országos sikereket is elérő táncospár Kerekes Tibor (Guriga) és Havas Márta. A Pódium Műhely Egyesület égisze alatt működő csoport 1995. január 5-én vált önálló bejegyzett civil szervezetté, s azóta egyesületi formában működik.

Egyesületi elnökei:
1995-2001 Bíró Csaba
2001-2014 Kondásné Erdei Mária
2014-től Dremák Éva

2001-től jelentős változás áll be az egyesület életében: a Valcer Alapfokú Művészeti Iskola alapítója és fenntartója lett.

2003 óta állandó nyári tábori telephelyként működtetjük a Valcer Gyermek- és Ifjúsági Tábort Balatonszemesen.

2014-ben az egyesület elhatározásából létrejött a Valcer a Mozgáskultúráért Egyesület, melynek elnöke Terdik-Tasi Tímea és elsődleges célja a versenytáncos utánpótlásnevelés és a mazsorettek menedzselése.
Az egyesület 2014. évről szóló közhasznúsági jelentése ide kattintva tölthető le.

Ugyanekkor alapította az egyesület közgyűlése a Valcer az Ifjúságért Alapítványt, azzal az elhatározással, hogy a művészeti iskola és a nyári tábor működtetését különválassza az egyesületi munkától.
Az alapítvány 2014. Évi kh. Jelentése még csak az alapítás tényét tartalmazza, amely ide kattintva tölthető le.


Tánciskolák
Szeptember közepétől májusig tartó tanfolyamainkat kezdő táncosoknak ajánljuk. Az órák heti egy alkalommal, szombati napokon vannak.
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!
Versenytánc
A kialakult gyakorlat szerint a fiatalok versenyeken mérik össze tudásukat standard és latin-amerikai táncokból, és eredményeik alapján minősítési osztályokba kerülnek. A versenytánc-mozgalom országos szerve a Magyar Táncsport Szakszövetség, melynek a Valcer Táncstúdió is tagja. Egyesületünk taglétszámát, eredményeit tekintve országos szinten is a kiemelkedő klubok közé sorolható.
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Formációs táncok
A táncosok bemutatkozására a versenyek mellett számtalan lehetőség adódik: ünnepségek, bálok, jótékonysági rendezvények állandó szereplőiként évente 120-150 fellépésen vesznek részt csoportjaink. Ezeken a bemutatókon igen kedveltek a formációs táncok, melyeket több pár ad elő.
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!
Majorettek
Majoretteink repertoárjában a fúvószenekarok által kísért menettáncok és a showtánc is megtalálható. Fesztiválokon, szabadtéri rendezvényeken különösen sikeresek a táncosokat és majoretteket egybeolvasztó nagyszabású koreográfiák.
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!